Sophia's Tuin

De gezonde bodem staat centraal, zodat er voeding groeit in plaats van eten.

De Biologische Tuinderij

overzicht tuin 2015

De tuinderij waar gezonde verse biologische groenten en fruit geproduceerd en verkocht worden dicht bij jou in de buurt. Er wordt gewerkt volgens de principes van de biologische landbouw. Zonder kunstmest en gif maar met zorg en respect voor de aarde die we gebruiken. Om dit te waarborgen worden we, op eigen verzoek, gecertificeerd door SKAL. 

Sophia’s Tuin is een oase, waar ruimte en tijd is om te groeien. De gezonde bodem staat centraal, zodat er biologische voeding groeit in plaats van eten.

Het draait om verbinding, tussen bodem en voeding, bedrijf en omgeving, klant en boer. Verbinding tussen jou en mij!
Gezonde groenten met diepe wortels.

Sophia: aards en wijs

Sophia’s Tuin, dat is geen alledaagse naam voor een tuin. In de Griekse mythologie is Sophia de godin van de aardse en hemelse wijsheid. Een moedergodin die haar armen vol warmte en liefde om ons heen slaat. Sophia staat voor innerlijke kracht, moed, veranderen vanuit het bekende en veilige naar iets nieuws en fris. De Christenen noemden Sophia de Moeder der schepping. In veel culturen komt ze voor, allemaal verwijzend naar innerlijke wijsheid en scheppingskracht.

Een tuin is geen tuin als je niet geeft om de aarde. Het is de innerlijke kracht die in staat is tot het voortbrengen van een prachtige schepping, genaamd voeding. En aan ons als boeren deze te koesteren en te verzorgen en er verantwoord mee om te gaan, voor nu maar ook voor de toekomst

De aarde heeft veel wijsheid in zich. Bij het boerenvak komt veel wijsheid kijken, welke we graag willen delen. Dit komt tot uiting in allerlei vormen van (persoonlijke) ontwikkeling zoals de schooltuin, stage mogelijkheden, de moestuincursussen en de coaching die wij geven.

Nieuwsbrief ontvangen?

Als je elke week onze nieuwsbrief wilt ontvangen met o.a. informatie over het pakket van die week schrijf je dan hier in.

Contactgegevens

 

logo sophias tuin web kader

Sophia’s Tuin

Seterseweg 7
4903 RV  Oosterhout / Dorst

www.sophiastuin.nl

facebook 3 321

Gecertificeerd door Skal

 

Eko skal

NL-bio-01 | Skalnr 103503