Sophia's Tuin

De gezonde bodem staat centraal, zodat er voeding groeit in plaats van eten.

Over ons

vincent sla

Vincent de Wolff

Sinds 2008 ben ik actief in de biologische (zorg)landbouw en vanaf 2010 een eigen tuinderij. Met plezier, maar vooral met passie voor gezonde voeding. Daarom teel ik gezonde biologische producten van eigen gezonde bodem.

Ik vind het fijn dit gevoel maar ook de kennis over biologische landbouw met anderen te delen. Ik geef tuinbouwonderwijs voor de Vrijeschool in Oosterhout en de OBS de Driehoek in Hilvarenbeek. Ook ondersteun ik een moestuinvereniging in Tilburg met o.a. het geven van biologische moestuincursussen.

Ik heb de Middelbare en Hogere Landbouwschool afgerond en een aantal jaren geleden de deeltijd opleiding van de Warmonderhof gevolgd.

 


ingrid de wolffIngrid de Wolff

Om op Sophia's Tuin te werken samen met Vincent is een rijkdom. Het zijn vele uren hard werken die ik hier doorbreng. Maar het geeft zo'n rust en focus als je met je handen in de grond woelt. Toen wij in 2010 startten ben ik ook naast de tuin, deze kant van onze tuinderij gaan ontwikkelen. Vanuit mijn achtergrond als verpleegkundige en docent werk ik graag met mensen en vooral kinderen. Ze te ondersteunen in hun eigen ontwikkelingskracht en groei is altijd mijn streven geweest. Sophia's Tuin heeft hierin veel te bieden.

De afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd zoals de Kleine Tiki, kunstzinnig coach opleiding, de Jip en Jan academie tot all-round kindercoach en op dit moment volg ik de opleiding tot Sherborne Samenspel begeleider. Deze opleidingen hebben mij doen starten met een eigen praktijk. Een onderdeel van deze praktijk is de individuele begeleiding/dagbesteding voor jonge mensen die begeleiding nodig hebben om hun leven weer een richting te geven die aansluit bij hun eigen zijn.  


femmesFemmes van Limpt

Buiten zijn, samen werken, samen leren en samen genieten. Dat vind ik mooi. Vooral het samen werken, en mensen een kans geven om ook te genieten in en van de tuin doet me goed. Volwassenen die door de rust en de handen in de grond weer tot zichzelf komen. Kinderen te zien groeien en bloeien door hun verbazing en ontdekking in de tuin. Prachtig. En dan ook nog eens heerlijke groente telen waar hopelijk de klanten net zo van smullen als ik. Niet zo gek dus dat ik geland ben op Sophia’s Tuin.

Voordat ik de biologische groentewereld in rolde hield ik me op andere manieren bezig met voedsel. Ik heb gewerkt in de horeca, internationale samenwerking (landbouw en onderwijs in Latijns Amerika) en educatieprojecten rondom voedsel en natuur. Uiteindelijk na wereldwijde reizen toch terug naar het land van mijn wortels, en terug naar de basis: zelf voedsel verbouwen.

In 2012 ben ik begonnen op een biologische zorgtuinderij. Vervolgens heb ik de deeltijdopleiding aan de Warmonderhof gevolgd en op verschillende biologische bedrijven ervaring opgedaan. Inmiddels sta ik al weer voor het vierde seizoen op Sophia's Tuin. Wat is het leven toch mooi!

 

 

Openingstijden winkel

De winkel is jaarrond geopend op:
Woensdag 15.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 13.00 uur


Eko skal

NL-Bio-01

Skalnummer: 103503

Nieuwsbrief ontvangen?

Als je elke week onze nieuwsbrief wilt ontvangen met o.a. informatie over het pakket van die week schrijf je dan hier in.

Contactgegevens

logo sophias tuin web kader

Sophia’s Tuin ligt bij natuurkampeerterrein de Duiventoren,
Steenovensebaan 27 te Dorst.
www.sophiastuin.nl |

facebook 3 321